Tag hunden med på tur i bilen

Tag hunden med på tur i bilen

Mange danskere har allerede en hund eller kunne godt tænke sig en. Før man anskaffer sig en hund, er der dog flere ting man bør tænke over. En af de mindre åbenlyse er, hvorvidt hunden kan komme med på tur. Rejser I for eksempel på charterrejse til sydens sol hver sommer? Eller er jeres sommerferie altid en tur til sommerhuset ved Vesterhavet? Sådan nogle ting kan nemlig have en drastisk indvirkning på udgifterne ved at have hund i feriemånederne.

Selvom det teknisk set er muligt at få sin hun med ombord på et fly og fragtet med til et italiensk hun, er det måske ikke tilrådeligt. Det er nemlig både dyrt og ubehageligt for hunden. Hvis i desuden regner med at ligge ved poolen 10 timer om dagen, ender de fleste hunde nok med at være ret rastløse.

Hold ferie i Danmark

Hvis rejser sydpå er jeres foretrukne ferieform, skal hunden ikke med på ferie. I stedet kan du placere den i en hundekennel. Det kan dog også hurtigt gå hen og blive dyrt. Hvis du gerne vil spare penge i det regi eller bare gerne have hunden med på ferie, bør du derfor i stedet holde ferie inden for landets grænser.

I så fald kan du nemlig have sin hund med i et såkaldt hundebur. Et hundebur er et bur, der let kan installeres i bilens bagagerum. Derinde kan hunden så residere, mens I kører bil. Det betyder, at hunden ved præcis, hvor den skal opholde sig. På den måde kommer den ikke til for eksempel at forstyrre chaufføren.

Køb et hundebur

Når du køber hundebur, er der flere vigtige ting at have med i baghovedet. Først og fremmest skal det selvfølgelig passe i størrelsen. Dermed menes der, at buret skal passe til både hund og bil. Mange steder oplyses det, hvilke biler buret passer til. Derfor bør det ikke være noget synderligt problem. Derudover bør der dog også være variation i størrelsen af hensyn til hunden. Der bør nemlig være forskel i burets størrelse alt efter om I har en schæfer, en cocker spaniel, eller en lille chihuahua.

Buret til en stor hund skal selvfølgelig ikke være for småt. I så fald bliver det nemlig klaustrofobisk og ubehageligt for hunden. Omvendt skal buret dog heller ikke være for stort til en lille hun. I yderste tilfælde vil det for eksempel betyde, at hunden kan presse sig igennem tremmerne.

Det kan dog også betyde, at hunden føler sig utryg på den store plads. Især hvis den ikke har prøvet at køre i bil før. Derfor tager mange en håndfuld prøveture med hunden, inden de tager den med på ferie. Slutteligt kan det faktisk også gøre skade på hunden, hvis den har for meget plads at skøjte rundt på. Det kan for eksempel være farligt ved hårde opbremsninger. Der er dog uden tvivl mulighed for at tage menneskets bedste ven med på ferie. Det er dog vigtigt, at man også tilgodeser hunden.

Tag hunden med på tur i bilen

Tag hunden med på tur i bilen