Autohjælp kan blive altafgørende

Som bilejer er det lige før, du ikke har råd til ikke at have autohjælp. For autohjælp kan blive altafgørende for dig i vigtige situationer, hvor du bare ikke må komme for sent eller blive forhindret i at kunne komme videre.

Og det er jo aldrig til at vide, hvornår uheldet kan ske. Det kommer som regel, når du mindst venter det, og ikke at have autohjælp gør det bare 100 gange sværere at komme videre eller at få afhjulpet det problem, der nu engang er opstået.

Hjælp på stedet

Med autohjælp har du mulighed for at få afhjulpet problemet lige der, hvor det er sket. Dermed skal du ikke selv sørge for at få din bil fragtet til værkstedet. Der kommer en vogn ud til dig på stedet, og hvis det er til at klare det lige der, hvor du holder, bliver det fixet med det samme.

Alt afhængig hvor i landet du befinder dig, kan du være heldig at hjælpen er hos dig i løbet af få minutter. Der kan også sagtens gå op til en times tid, før du ser en autohjælp ankomme til stedet, men det er stadig hurtigere, end hvis du selv skulle have fundet på et alternativ.

Mulighed for transport

Autohjælpen kan også give dig et lift videre eller med tilbage til værkstedet, hvis problemet ikke kan løses på stedet. Så kan du køre med chaufføren og din bil tilbage til det værksted, hvor din bil skal ordnes.

Selvom det er ærgerligt, at det ikke kan ordnes på stedet, er det stadig rart at kunne følge med sin bil, så du ikke skal overlade den i andres hænder uden at kunne holde opsyn med den undervejs i transporten til værkstedet.

Få afhjulpet problemer i udlandet

Hvis du kører meget i udlandet, eller hvis du bare er på den årlige kør-selv ferie, kan det også være godt at have autohjælp, da det også dækker i store dele af Europa typisk. Så hvis du ender med at få et problem på den tyske motorvej, er hjælpen ikke meget mere end et opkald væk.

Og som regel vil det være et dansk kontor, du ringer til for at få hjælp, så du skal ikke være bange for, at sprogbarrierer gør det umuligt at få hjælp til din bil. Chaufføren vil dog nok være lokal, så det kan være, du er nødt til at snakke engelsk med ham, hvis du ikke lige taler modersmålet i landet, du er i.

Kom hurtigt videre

En af de primære fordele ved at have et abonnement på autohjælp er, at du på den måde kan komme hurtigt videre. Skulle du være punkteret, løbet tør for benzin eller lignende, er det bare med at ringe til autohjælpen. Så kommer der en venlig sjæl ud og lapper dækket, skifter det, eller fylder benzin på bilen, så du kan komme videre.

Står du et sted, hvor du bare ikke må blive forsinket, er det guld værd at have autohjælp, da det er den hurtigste måde at få afhjulpet de uheld, der kunne ske undervejs på din tur rundt i landet.

Har du allerede autohjælp?

Det er dog ikke sikkert, du er nødsaget til at gå ud og tegne et eksternt abonnement på autohjælp. Der er nemlig en chance for, at du allerede har en form for autohjælp. Har du eksempelvis købt en ny Volkswagen inden for de sidste par år, er du automatisk tilmeldt autohjælp, og du vil også have modtaget en folder om dette ved købet af bilen.

Der er dog som regel nogle krav, du og din bil skal overholde for at kunne gøre brug af autohjælpen, men undersøg gerne dette først, da det vil være fjollet at betale for noget, du måske allerede har fået af din forhandler.

Hold styr på hvad din autohjælp dækker

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at være opmærksom på, at autohjælp ikke afhjælper alle problemer og skader på din bil. Autohjælp kan hjælpe dig i rigtig mange situationer, men der vil også være enkelte situationer, hvor du ikke er dækket ind under dit autohjælp abonnement.

Så læs gerne alle betingelserne igennem, når du tegner et nyt abonnement på autohjælp, så du ved, hvad der er dækket, og hvad der ikke er.