Portugal – den oversete destination for kør-selv ferie

Et af de lande i Europa, der sjældent er destination for en kør-selv ferie for os danskere er Portugal. Og med små 3000 kilometer fra Danmark til Portugal er det som sådan heller ikke så mærkeligt, da der ofte kun er en uge eller 14 dage til at holde ferie, og med 3000 km hver vej bruger du jo hurtigt hele ferien på at køre.

Men hvis du har god tid, og hvis du ikke kun har en uge eller ti dage til at tage på ferie i, kan det være en god idé at overveje Portugal.

Landet der skal opleves på fire hjul

Portugal er et utroligt flot land, og der er ingen tvivl om, at du vil få meget mere ud af landet, hvis du har mulighed for at køre igennem det på fire hjul frem for at flyve hen over det meste af det for bare at lande i Lissabon eller en af de øvrige større byer.

Der er også mange campingpladser, som du kan overnatte på, hvilket gør det oplagt at tage campingvognen med på slæb, hvis I har sådan en. For slet ikke at snakke om vejret, hvor du i Portugal kan nyde godt af over 300 solskinsdage om året.

Billigt at bo og leve

Derudover er det også utroligt billigt at leve og bo i Portugal, hvis du ikke bevæger dig ind i Lissabon eller en af de andre storbyer, hvor det, som i mange andre lande, er lidt dyrere at være.

Både campingpladser og AirBnB lejligheder kan bookes for en lav pris i stort set resten af landet, og både maden og vinen er billig, hvilket gør det til en oplagt feriedestination, især for dem der bare gerne vil have sol og god mad.

Så overvej at køre til Portugal, næste gang du gerne vil køre sydpå.