5 gode råd til bilferien

5 gode råd til bilferien

Der er en dejlig frihed over at pakke bilen og drage ud i det blå. En spontan bilferie med vennerne kan give gode uventede oplevelser, mens en planlagt familieferie kan give et dejligt afbræk fra hverdagens daglige trummerum. Men hvordan pakker du bilen, når du har besluttet dig for at trille afsted på bilferie? Få fem gode råd lige her.

1. Kend vejen

Selvom noget af charmen ved at tage på bilferie ligger i ferieformens spontanitet, så er det alligevel dejligt at have en idé om, hvor man befinder sig og hvor man skal hen. Sørg derfor for at have et kort eller en GPS med på turen, så du altid kan finde ud af, om du skal dreje til højre eller venstre næste gang. Du kan sagtens stadig planlægge feriedagene og destinationerne hen ad vejen. Du slipper blot for at bruge unødig tid på at fare vild. Og det bliver du glad for i længden.

2. Pak bilen rigtigt

Fordelen ved at tage bilen i stedet for flyet, når du skal på ferie, er blandt andet, at du ikke på samme måde har en begrænsning på, hvor meget der kan pakkes i kufferten. Og dog er der alligevel en grænse. Du vil nemlig opdage, at det kan være svært at finde plads til alle familiens pakkenelliker. Tasker med tøj, madvarer, ungernes bamser, spil, tablets og ekstra sko fylder godt i et bagagerum. Vælg derfor de smarte løsninger, når det er muligt. Er destinationen en campingplads kan du f.eks. vælge at medbringe en smart foldemadras, der lader dig ligge godt på turen uden at fylde alt for meget i bilen.

3. Husk underholdning til turen

Er turen til destinationen lang, så kan køreturen blive en smule kedelig i længden. Er du selv chauffør, kan trætheden overmande dig. Bilens passagerer kan til gengæld blive rastløse og begynde at kede sig. Og hvem kan overskue, at ungerne skændes på bagsædet, når bilen er i kørsel på 10. time? Husk derfor underholdning til turen. En lydbog i højttalerne til dig selv og tabletspil til ungerne på bagsædet gør underværker.

4. Hold pauser

Under en lang køretur er det vigtigt at huske at komme ud og strække ben. Hop lidt på stedet, sving armene om dig selv eller gå en tur rundt om bilen. På den måde holder du trætheden fra døren og din krop i gang. Husk også regelmæssigt at få lidt at spise og drikke.

5. Nyd turen

Ferien starter i det øjeblik, du sætter dig i bilen, når du er på bilferie. Kørslen ikke blot transport, og derfor skal der være tid, rum og overskud til hygge på farten. Nyd de medrejsendes selskab og slap af.