4 tips til at finde det bedste billån

4 tips til at finde det bedste billån

Er du på jagt efter en ny bil, men har du ikke råd til at købe den kontant, kan du have brug for et billån for at få din drøm til at gå i opfyldelse.

Der findes rigtig mange udbydere af billån på markedet. Her kommer vi med et par gode tips til, hvordan du finder det bedste og billigste billån på markedet.

Overvej en anden låneudbyder end forhandlerens tilbud

Til en start kan du undersøge, om der er billigere muligheder for at låne penge, i stedet for bare at tage det lån som din bilforhandler står klar med til dig.

Der er mange bilforhandlere, der samarbejder med en eller anden form for pengeinstitut, som er klar til at finansiere din bil, hvis du har brug for det. Men det er ikke sikkert, at det er den billigste løsning derude. Lån penge et andet sted hvis det lykkes for dig at finde et billigere lån.

Sammenlign priser på billån online

Du kan også med fordel gøre brug af en af de mange låneportaler på nettet, hvor du kan sammenligne priser på lån.

Det tager ikke meget mere end et par sekunder, og så kan du ellers nemt finde ud af, hvor det er muligt at få det bedste billån, der matcher akkurat dine behov. Bare et enkelt procentpoint i renten kan betyde mange penge på den lange bane.

Har du brug for at låne hele beløbet?

Det kan også være en god idé at gå din økonomi igennem for at se, om du har mulighed for at støve et par tusinde kroner op selv. På den måde skal du måske låne færre penge, og det betyder jo en færre udgift til renter osv.

Så jo mere du har mulighed for at betale i kontanter for bilen, desto lavere et lån har du jo brug for at tage. Selvom det måske bare er 5.000 kroner, du kan lægge i kontanter, er det stadig fem måneders afdrag på bilen, du kan skære fra. Så det er jo værd at tage med.

Betalt lånet hurtigt og spar mange penge

Ender du med at tage et billån, kan det være en rigtig klog beslutning at betale lånet tilbage så hurtigt som muligt, hvis du altså har mulighed for det. Jo hurtigere du betaler et lån af, desto billigere kommer du også til at slippe for selve lånet.

Går dit lån over fem år, men betaler du det hele ud efter de første fire, er der et helt års renter, du skærer fra dit lån. Så det kan være en rigtig god idé at betale dit lån ud før tid, da det kan spare dig for mange tusinde kroner.