Derfor skal du være i en A-kasse, hvis du er i trafikbranchen

Derfor skal du være i en A-kasse, hvis du er i trafikbranchen

Trafikbranchen kan være et hårdt sted. Der sker fyringer, og det er ikke altid lige let at komme tilbage i job.

Derfor er det rigtigt ubehageligt at skulle stå uden et job, og dermed ikke kunne forsørge sig selv eller sin familie. A-kasser er her til for at kunne give dig dagpenge efter et års medlemskab. Så sørger du for, at du altid har penge, selv hvis du skulle blive arbejdsløs. I dag er der et stort udvalg af A-kasser, som du kan læse mere om her!

Mød andre i branchen og hør deres erfaringer

Når du ender på dagpenge, så må du ikke undervurdere, hvor rart det kan være at komme ud og møde ligesindede derude.

HK er et eksempel på en fagforening og A-kasse, som faciliterer dette. De har nemlig en brancheforening kaldet HK Trafik & Jernbane. Her samler man en hel masse branchefolk fra virksomheder såsom:

  • DSB
  • Banedanmark
  • Bornholms Lufthavn

For ikke at nævne mange andre. Hvis du bliver arbejdsløs, kan det føles som om, at du er meget alene, og at du ikke rigtigt kan snakke med nogen om det.

Derfor er det dejligt at have kontakt til ligesindede i branchen igennem A-kassens mange arrangementer og muligheder.

Få løftet din uddannelse

Blandt andet HK tilbyder som A-kasse et ret unikt, dansk koncept kendt som ”uddannelsesløft”. I trafikbranchen, så er det ikke alle, som er faglærte, og nogle har også forældede uddannelser. Dette gør, at det kan være svært at komme i arbejde igen, når først du er blevet fyret.

Her kommer uddannelsesløftet ind. For her kan du med A-kassens hjælp komme i uddannelse, så du faktisk er klædt på til at komme ud på arbejdsmarkedet igen. For at komme i betragtning til uddannelsesløft skal du opfylde følgende krav:

  • Være 30 år og
  • Være ufaglært ELLER
  • Være faglært med en forældet uddannelse

Opfylder du disse krav, så kan du søge om uddannelsesløftet igennem din A-kasse fra den dag, hvor du kommer på dagpenge.

Kom ind i kampen igen

Hvis du har været i trafikbranchen i mange år, så kan det også være, at du ikke har prøvet at søge nyt job i et stykke tid. Og det kan være svært at starte igen.

For alt fra CV til det perfekte billede skal klares, og det skal virke, så en eventuel arbejdsgiver får det bedst mulige billede af dig. Og disse ting er ikke altid nogen, som du lige kan klare selv derhjemme.

Så derfor kan det være en enormt god idé at vælge en A-kasse. Her kan du nemlig få sparring på dit CV, så du ved, hvad du kan skrive i det, mens du også kan få hjælp til at lave den gode jobansøgning og gå til jobsamtale med selvsikkerhed.

Så uanset, om du skal blive inden for trafikbranchen, så er der rig mulighed for faktisk at komme ud i job på ny.

Få tryghed i maven

Det allervigtigste ved en A-kasse kan faktisk koges ned til en følelse i maven – tryghed.

For når du går på arbejde, så er der hos nogen altid en lille frygt om, at i dag er fyringsdagen. Især i trafikbranchen er mange offentligt ansatte, og der kan tit ske store ændringer, som kræver afskedigelse af medarbejdere.

Og netop dette må da være grund nok til at melde sig ind i en A-kasse. I stedet for, at du skal gå og bekymre dig eller have en dårlig følelse i maven, så kan du være tryg i dine valg og vide, at du har muligheden for dagpenge.

Har du familie, så kan det også være med til at give dem tryghed. Det skaber en bedre stemning i familien og bedre sammenhold, fordi du altid kan være med til at forsørge, uanset hvad der skulle ske!

Derfor skal du være i en A-kasse, hvis du er i trafikbranchen

Derfor skal du være i en A-kasse, hvis du er i trafikbranchen