Det skal du vide inden du søger om et billån

Det skal du vide inden du søger om et billån

Når man skal købe en bil, er det nærmest uundgåeligt at skulle søge om et billån i samme omgang. Biler er desværre så dyre, at det er de færreste, der har råd til at betale for dem kontant.

Det er helt naturligt at låne penge til sin bil, men som med alle lån, er det vigtigt at man er godt forberedt. Derfor har vi lavet denne korte guide til, hvad du bør vide inden du søger om et billån til din nye bil.

Undersøg mulighederne inden du besøger forhandleren

Der er et hav af låneudbydere, der tilbyder billån. Det betyder, at du både kan låne penge i banken, hos forhandleren og på nettet. Ingen af disse er per definition bedre end andre – det er nemlig en meget individuel sag.

Vores bedste råd er derfor, at du undersøger mulighederne for at låne penge til en ny bil, inden du går ned i forhandleren. Når først man sidder overfor en ivrig sælger og man har duftet til den nye bil, kan man hurtigt komme til at sige ja til forhandlerens finansieringsmuligheder.

Det behøver ikke at være en dårlig ting, men hvis ikke du har forberedt dig hjemmefra, ved du ikke om det tilbud du får er godt eller dårligt. Indhent derfor nogle uforpligtende lånetilbud fra både din bank og fra diverse andre låneudbydere, inden du besøger forhandleren. På den måde har du en god idé om, hvor billigt (eller dyrt) du kan låne penge til din bil andre steder.

En af de mest populære internetudbydere af billån er DIBA – blandt andet på grund af deres lave renter og omkostninger.

Du har fortrydelsesret

Hvis du har sagt ja til en finansieringsaftale eller et lån, har du som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret. Det betyder, at du i de fleste tilfælde kan nå at vælge om, hvis du har fundet ud af, at lånet ikke var det rette for dig.

Det er blot vigtigt, at du husker, at købet af bilen er bindende (medmindre andet er aftalt). Derfor skal du skaffe pengene på en anden måde, hvis du fortryder finansieringsaftalen hos eksempelvis bilforhandleren. Med andre ord, skal du altså nå at finde et nyt billån inden for 14 dage.

Det kan heldigvis sagtens lade sig gøre, hvis man tager et online billån. Internetbaserede låneudbydere er nemlig væsentlig hurtigere til at sammensætte et lån, end eksempelvis en bank er.