Friheden ved at køre bil

Friheden ved at køre bil

Vi danskere bruger vores biler rigtig meget. Vi bruger dem når vi ska på arbejde. Vi bruger dem til skole og uddannelse. Vi bruger dem til fritidsinteresser. Vi bruger dem når vi skal på ferie osv. Mange danskere indrømmer selv at de er dybt afhængige af deres bil. Hvis bilen ikke vil køre, kan mange af os slet ikke finde ud af hvordan vi skal komme til og fra vores destinationer.

Når du skal tage kørekort

Her i Danmark har reglen i mange år været, at du kan få dit kørekort fra den dag du bliver 18 år. Reglerne er dog for nyligt blevet ændret, sådan at du kan få dit kørekort når du bliver 17. Der skal dog være en over 18 år, med et kørekort, med dig i bilen indtil du er 18 år gammel.

For unge danskere er det at få et kørekort, en rigtig stor ting. Det er noget mange unge mennesker ser meget frem til. Vi elsker den frihed det giver os, at vi ikke skal spørge mor og far hver gang vi skal køres et sted hen. For mor og far er der også en glæde når de unge får deres kørekort. Pludselig kan de hente og bringe til fester, og de kan hjælpe med at køre, når der skal køres langt på ferier.

Det er forskelligt hvor lang tid det tager at få et kørekort. Der er nogle helt basale regler der skal overholdes, og et minimums antal timer både i teori og til køretimer. Du skal have 29 teoritimer og en bestået teori eksamen. Du skal have minimum 16 kørelektioner på offentlige veje. Du skal have 4 lektioner på manøvrebane og 4 timer på køreteknisk anlæg. Her vil du blandt andet øve dig i glatbanekørsel, som mange synes kan være både sjovt og skræmmende.

Ud over dette skal du også bestå et førstehjælpskursus. Du skal også have en lægeattest hvor dit syn blandt andet bliver tjekket op på.

Lån penge til et kørekort

Det koster penge at tage et kørekort. Her i Danmark koster det ca.12.000 – 15.000 kr. at få et kørekort, og denne pris kan stige hvis du f.eks. har brug for ekstra køretimer. Det kan derfor være nødvendigt at låne penge til kørekortet. Det kan godt være at du har nogen af pengene til kortet, men at du lige mangler resten. Rigtig mange unge danskere ønsker sig penge til kørekortet i 17 eller 18 års fødselsdagsgave, så hvis du lige mangler de sidste 4000 kr. for at komme i mål, kan et lån være en god ide for dig.

Der findes mange hurtige lån, såsom kviklån og turbolån. Dette kan nogen gange være lettere end at låne i banken, når beløbet ikke er så stort. Du skal dog huske at tjekke alle detaljer omkring lånet, så du ikke fanger dig selv i en økonomisk situation du ikke kan komme ud af. Du kan eventuelt få din mor og far til at kigge lånet igennem inden du skriver under på noget.

Friheden ved at køre bil

Friheden ved at køre bil